Fejesgóllal nyert az Új Demokrácia Görögországban
2012. június 18. írta: SobriJózsef Rovat: politika labdarúgás

Fejesgóllal nyert az Új Demokrácia Görögországban

feta election.jpg"Nekünk ez is tökéletesen megfelel, sajnáljuk, ha Európa közben nem szórakozott jól" - nyilatkozta Antonis Samaras, a párt elnöke.

Bár a vasárnapi választások előtt sok szakértő arra figyelmeztetett, Görögország a feta sajton és az ouzó-púzó rímpáron kívül semmi izgalmasat nem adott a világnak, a voksolás meglepően eseménydús volt. A Szélsőbaloldali Koalíció sokáig egyenlő partnernek bizonyult Samarasékkal szemben, ám egy fejesgól a hosszabbításban eldöntötte a párharcot.

"2004 óta mindig így megy ez - minket mindenki utál, de ha nem lennénk, mindenkinek az olaszokhoz és a bolgárokhoz kéne mennie, azt meg azért mégse engedheti meg magának Európa" - összegezte győzelmének és az euróövezet megmaradásának előnyeit Antonis Samaras, majd jelentős mennyiségű drachmával távozott. 

A választásokat egyébként megnehezítette, hogy a jelöltek az utolsó órákban már csak fetrengtek és húzták az időt - a német Kicker magazin pedig egy szóban összegezte a történteket címlapján: "Donaudampfschiffahrtsgesellschaftskapitän"

A bejegyzés trackback címe:

http://hircsarda.blog.hu/api/trackback/id/tr334594170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

kbagyula 2012.06.18. 18:09:27

...és a Görög joghurt? :))

Dour ® 2012.06.18. 20:36:16

@kbagyula:
Meg az a rengeteg isten, meg a sok filozófus, meg az a sok rom ........
Olimpia?
Doktorok nélkül?

tobias2 2012.06.18. 21:01:41

Kiről mintázná a nemzeti kisebbségek teljes legyalulását Szlovákia vagy Románia, ha nem lenne Görögország? Mire költené Európa minden pénzét, ha nem Görögország 18. havi nyugdíjjal kivívott államadósságára? Ki csóválná a farkánál fogva az egész világot Macedónia neve ügyében, ha nem volna Görögország?

tobias2 2012.06.26. 17:39:45

"Görögország a feta sajton és az ouzó-púzó rímpáron kívül semmi izgalmasat nem adott a világnak" Dehogyisnem! Az ősi görög nyelven ќотек јадење nevű étel ismét divatba jött Görögföldön. Magyarul kesztyűbe dudálásnak fordítható, amit a perzsáktól, majd a törököktől tanultak el a görögök. Hozzávalók: olíva olajban puhított rendőrkesztyű, háton, fejen, stb. megfuttatott gumibot, lángolt feka autógumi. Elkészítési módja: büdösre érlelt dérrel és dúrral felvonulunk egy nagy térre Athén (vagy Солун) városában, alágyújtunk néhány keserves indulattal felborított autónak, nagy lakomához bankfiókot is felgyújtunk a benne dolgozókkal együtt. Felborítunk néhány zaftos kukát és megkóstoljuk a tartalmát, hogy eléggé érett-e, aztán megvárjuk a lakomára hivatalos rendőröket, akik paprikás hadd-el-haddal érkeznek. Megfuttatják a fejünkön és hátunkon gumibotjukat, majd összetörik tojásainkat. Megesszük, amit főztünk, majd elmegyünk a Халáл Фаса egyetemre, amelynek oltalmában megemésztjük a történteket. Jó étvágyat!

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu