A BMW lesz a Golf-áramlat új szponzora
2011. június 14. írta: Jáger Jóska Rovat: gazdaság utazás tech/tudomány

A BMW lesz a Golf-áramlat új szponzora

Anyagi nézeteltérések és a logó elhelyezése körüli viták miatt lép vissza a Volkswagen a több évtizedes szponzorációtól, de az áramlatot nem kell leállítani.

Az áramlat, amelyet hosszú évtizedek óta mindenki Golf-áramlatként ismert, jövőre új nevet kaphat. A Volkswagen és a Nemzetközi Földrajzinév Bizottság közötti tíz éves szponzorációs szerződés jövőre jár le, és nem tudtak megegyezni a meghosszabbításról, így felmerült annak a gondolata is, hogy anyagi források hiányában leállítják az áramlatot.

A Volkswagen-gyár bejelentette: az elmúlt évek visszaesései miatt nem képes és nem is hajlandó azt az összeget kifizetni a következő tíz évre, amit korábban adott azért, hogy a Golf nevét viselje az áramlat; a Nemzetközi Földrajzinév Bizottság pedig nem tudta biztosítani, hogy az áramlattal évente legalább három, egyenként tizenhat kilométer átmérőjű VW-logó ússzon fel az Északi Sarkig, amelyek a Holdról és műholdas felvételekről is jól láthatók.

Szerencsére az áramlat nem marad sem név, sem szponzor nélkül: a Toyota a hibrid-lázat kihasználva már bejelentkezett egy Prius-áramlatra, és a svéd lakberendezési óriás, az IKEA is szívesen hirdetné legújabb, Sgättigrhgensson sámliját a földrajzi atlaszokban, a győztes azonban valószínűleg a BMW lesz, az áramlat új neve pedig X6-ra változik. A BMW gyár kérése csupán annyi volt, hogy az áramlat alatti tengerfenékre fessenek buszsávot, hogy hitelesebb image-et adjanak az X6-nak.

A bejegyzés trackback címe:

http://hircsarda.blog.hu/api/trackback/id/tr232977688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

tobias2 2011.06.14. 09:27:48

Időközben a VW logót némileg módosítva átvette a magyar kereskedelmi televíziózás. A celebek neve elé illesztették, úgymint VV (Volksvagen) Anikó, Olivér, Éva, stb. Sőt, már VV Alekosz is ott görög!

A neves autógyár szponzorírozásával már készül a Csi Mi Ami sorozat következő folytatása, ahol az Automobile Association of America (AAA) logóját fejreállítva fogják mutatni.

Pisze Matyi 2011.06.14. 20:03:17

Még szép, hogy a BMW lesz az új szponzor! Derrick is BMW-vel tépett, márpedig ő sosem téved.

matteo14 2011.06.14. 21:51:33

Mi baj a Sgättigrhgensson-áramlat névvel?Már csak Baló Gyurit és Farkasházy Teddy mackót kell betanítani arra,hogy ki tudja mondani oszt' csókolom!

Fagyees 2011.06.15. 00:51:04

az utolsó bekezdés egyszerűen büntet :D

hoeter 2011.06.17. 16:28:39

hiányoltam a cikkből a passzátszelet, de egyébként hatalmas! :D

Totof 2011.06.17. 17:14:05

És mit szól ehhez Viktor? Nehogy kirugdossák a földrajzinév bizottság tagjait.

Thrasher 2011.06.17. 17:16:39

@hoeter:
télleg, mekkora ziccer pedig

Altaïr 2011.06.21. 21:47:48

A súlyos hírt szerencsére enyhíti néhány tényező:

Nem akkora érvágás a Volkswagennek, mint az első híradások vázolták, hiszen eddig is csak a magyar piac számára voltak ők az áramlat szponzora, erre a piacra pedig soha nem költöttek túl sokat.

Külföldiül ugyanis eddig sem ők voltak a fő szponzorok, hiszen az áramlat neve valójában Gulf Stream.

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu