Pest megyének adnák el a Főváros kevésbé sikeres kerületeit
2011. január 26. írta: Milfajt_Ferkó Rovat: politika gazdaság pénz határon innen

Pest megyének adnák el a Főváros kevésbé sikeres kerületeit

Bemutatta a fejlesztési terveket is

Drasztikus lépéseket készül tenni a Fővárosi Közgyűlés Budapest költségvetésének konszolidálása érdekében. Árumegállító jog, offshore BKV és közterület használati díj a gyalogosoktól. Első körben többek között ez változhat.

„Vége van az ingyen ebédnek, tűrhetetlen, hogy a közös területek használatáért nem fizetnek Budapest polgárai.” – nyilatkozta Tarlós István. - „Ácsingóznak, várakoznak, randevúkat szerveznek azokon a járdákon, tereken, amiket mi óriási pénzekből tartunk karban, a szökőkutakról nem is beszélek. Egy társasházban is kell közös költséget fizetni.” A közterület-használati díj beszedését elektronikus alapon képzelik el, így a főváros területére belépőkbe chipet helyeznének el, így pontosan kikalkulálható lesz, mennyi ideig veszik igénybe a budapesti infrastruktúrát. A Városligetért és a hidakon való átkelésért mélyebben kell majd a zsebünkbe nyúlnunk, míg egy csepeli séta viszonylag olcsóbban megúszható lesz a tervezet szerint.

Ezzel párhuzamosan bevezetik újra a középkorból ismert árumegállító jogot is, amely keretében a Budapest területén áthaladó kereskedőket feltartóztathatják és az áru eladására kényszeríthetik. A jog az átrepülő gépekre is kiterjedne, amihez már megkezdték a közterület-felügyelők Mistral típusú légvédelmi rakétával való felszerelését.

Ezen kívül a BKV-t értékesítenék egy ciprusi cégnek, majd csődeljárást kezdeményeznének ellene, a szállítók, akiknek pedig a vállalat tartozik követelésük erejéig buszbérletet kapnának. A legtöbb bevételt azonban a rosszul működő vagy veszteséges kerületek értékesítéstől várja a Főváros.

A konstrukció kidolgozásához nagy segítséget jelenthet Zsigmond király 1412-es intézkedése, amikor a szepesi városokat zálogosította el a lengyel királynak. Ennek szellemében már megkezdődött a kerületek feltérképezése, így Nagytétény-Budafok, de akár Zugló is könnyen Pest megye részéve válhat.

A bejegyzés trackback címe:

http://hircsarda.blog.hu/api/trackback/id/tr952680142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Rozsomákok 2011.01.26. 13:28:18

én azt hallottam, hogy tartlós újjáélesztené a prima nocte intézményét is, ez igaz?

pászti · http://www.area3.ro 2011.01.26. 13:36:57

Zsiga király rulez. Vika meg a Feri csak kapálhatnának a legeldugottabb birtokán, saját nevük sem lenne.

Lendvai Ildi néni 2011.01.26. 14:36:07

akkor ezután a semjénzsolt szedi majd a tizedet? (multiktól huszadot) a pintér meg pallosjogot kap?

VV Humordeficit 2011.01.26. 16:52:58

Nem értem.

Toto 2011.01.26. 16:58:16

Áááááá, ez a monorail cat üt! :D

Senkisem 2011.01.26. 17:23:23

Ildi, te! Lassan mondom, hogy mindenki megértse: tized >= huszad.

Lendvai Ildi néni 2011.01.26. 17:53:31

attól függ ugye a rákosifilipnél 2millával szorzódik, a szijjártónál kétharmaddal osztódik. amúgy tökmindegy, mert ugyanannyi. (mármint ama hősi időkben vala)

VV Humordeficit 2011.01.26. 18:17:18

Senkisem: ez csak nemnegatív számok esetében igaz.

korovjov 2011.01.27. 12:40:58

Az a kilenced volt, ami ugyanannyi volt, mint a tized. Az is csak azért, mert a kilencedik tizedet értették alatta. Amúgy simán vitték a maradék nyolc tizedet is, persze csak miután sunáztak mindenkit, aki nem volt olyan rút, hogy ne legyen hozzá gusztusuk - és elég alacsony volt az esztétikai korlátuk.