Magyar találmány! A Kodály módszert kombinálják a karatéval
2010. május 10. írta: Patkó Bandi Rovat: kultúra zene oktatás nem labdarúgás

Magyar találmány! A Kodály módszert kombinálják a karatéval

A legkisebbek is elkezdhetik

Új zenepedagógiai megoldást vezetnek be több általános iskolában, hogy a gyerekek könnyebben megtanulják a szolfézs alapjait. A Kodály módszer kézjeleit kombinálják a kyokushin karate mozdulataival, így a gyerekek do-ré-mi alapon is meg tudják védeni magukat.

A tanmenetben szerepelnek „kata” formagyakorlatok a ritmika elsajátításához, törőgyakorlatok az A csitári hegyek alatt dallamára és pörgő-rugó mozdulatok a Mikrokozmoszból. A gyerekek zenei fejlődését különböző színű övekkel jelzik. Egy fekete öves szolfézses képes lesz a két kezével külön a basszust és a dallamot is elszolmizálni, miközben 10 kis pajtását szétveri.

A szolfész-karatét az ének-zene tanárokon kívül célszerű lesz a teljes tanári karnak is megtanulnia, különben a gyerekek vitás esetekben könnyen lekottázhatják őket pár ütéssel. A módszer állítólag felkeltette Chuck Norris érdeklődését is, aki levegőben rúgás közben a lábfejével is tud szolmizálni, bár hamisan.

A bejegyzés trackback címe:

http://hircsarda.blog.hu/api/trackback/id/tr732680282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Tejbetök 2010.05.12. 10:04:57

Olyan nincs, hogy Chuck Norris hamisan szolmizál, ez az információ hamis.

ida adi oda 2010.05.12. 19:06:00

Helyesen: a gyerekek elhúzzák a tanár nótáját.

Bójai Lyános 2011.01.11. 11:17:04

Chuck Norris egy ötszólamú zenedarabot is leszolmizál a végtagjaival.

Szakari 2011.01.17. 19:42:52

Chuck Norris Kodály reinkarnációja. A karvezetése halálos. A kocsmában azt szomizálta Chuck Norris egy csúf arcú részeg alaknak mielőtt titi-tává ütötte volna: szó-lá-ti-t i szó rém-mi? Amikor meg a Keletiben akart pénzt váltani azt énekelte: dó-lá-ré-lá-dó. Chuck Norris számára nincsenek negyedhangok. Ó így mondja: tititi-dádádá. Chuck Norris többszólamban üt. De olyan gyors, hogy egyszólamnak látod.

Szakari 2011.01.17. 19:46:27

Kiyokosítlak karate. Kyokushinkai helyett. Chuck Norris egyébként nem szolmizál, hanem szalámizál a kezével. Ezt többen halálosan félreértették.

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu