Drogozás, gyorshajtás, fajtalankodás - Mire jó a mentelmi jog?
2010. március 12. írta: Milfajt_Ferkó Rovat: politika élet hobbi határon

Drogozás, gyorshajtás, fajtalankodás - Mire jó a mentelmi jog?

Nők, pénz, közbeszerzés

Sokan álmodnak arról, hogy képviselőként övék a világ, és ez így is van. A mentelmi jog biztos védelmet nyújt a hatóságok zaklatásai ellen, parlamenti képviselőként elereszthetjük a hajunkat és mélyen a fehér porba hajolhatunk. A képviselőjelöltekről készült felmérés eredményei először a Hírcsárdán.

Mendemondák és szóbeszédek szerint számos képviselő használja ki mentelmi jogát, hogy megédesítse a hatalom közelében töltött esztendőket. Főleg kormánytöbbséget élvező honatyáknál nagy a kísértés, hogy belecsapjanak a lecsóba, hiszen mentelmi joguk felfüggesztéséhez egyszerű többség kell, amit a cimborák már csak magukból kiindulva sem szívesen biztosítanak.  Két közvélemény kutató intézet közös felmérésben arra volt kiváncsi, mihez is kezdednének a képviselőjelöltek mentelmi jogukkal, amennyiben megválasztanák őket.

A 100 képviselőjelölttel készített anonim kérdőíves  felmérésből kiderült, hogy 80%-uk venne részt drogorgiákon képviselővé választásuk másnapján, 75%-uk lépne át minden létező sebességhatárt, 50%-uk pedig fajtalankodna, lehetőleg drogok hatása alatt. Sokan jelölték meg a vesztegetést és befolyással üzérkedést, valamint a garázdaságot, mint áhított hobbit, de sokaknak már a szabálysértések is kéjes elégedettséget okoztak. Volt, aki tilosban szeretett volna parkolni, de akadtak, akik egy kiadós közszemérem-sértésről ábrándoztak.

Csupán három képviselő-jelölt említette a közveszéllyel fenyegetést (de csak viccből), míg szerencsére az emberölést csak egy valaki választotta, de ő a tiltott pornográf felvétel készítését és a nemi erőszakot is behúzta. Heten nem értették a mentelmi jog kifejezést, egy válaszadó pedig kiemelte, hogy példaképe Hagyó Miklós ártatlan, és csak sötét erők összeesküvésének áldozata.

A bejegyzés trackback címe:

http://hircsarda.blog.hu/api/trackback/id/tr292679998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu