Szakértői stáb
2010. február 13. írta: Hírcsárda Rovat:

Szakértői stáb

Szakértői stáb

A Hírcsárda.hu Magyarország elsőszámú hírforrásaként csak a legjobb szakértőket alkalmazza, legyen szó politikáról, közéletről, kultúráról, vagy lényegében bármiről. Íme az ország (de valószínűleg egész Európa) legjobb és leghozzáértőbb szakértői, a hazai média véleményvezérei.

Lakatus Endre István, szellemi szabadfoglalkozású, a Hírcsárda.hu főmunkatársa

Gyerekkoráról nem sokat tudni, személyi igazolványa szerint 1932-ben született, Érden. A kommunista diktatúra többször is meghurcolta, állítása szerint jól menő cipőüzlete volt egykoron, ám az államosítások során mindenét elvették. A hatvanas évek második felétől Budapesten él, különféle segédmunkákat vállal. 1976-os alapítása óta az újpesti Angyal büfé törzsvendége, barátai és alkalmi ivópartnerei csak Pista bá néven ismerik.

Őszinte, tartalmas véleményével hamar tiszteletet vívott ki a kerületben, a rendszerváltás óta a kerületi lapnak írt olvasói levelekben ostorozza az éppen aktuális kormányt, önkormányzatot és a budapesti kisebbségeket. 2010 januárjában ül le először tárgyalni a Hírcsárda.hu menedzsmentjével, február elseje óta lapunk főmunkatársa. Állandó rovata a Szájbavágó.

Kőrösi András, egy teljesen magyar tulajdonban lévő élelmiszerlánc-hálózat regionális beszerzési igazgatója

34 éves, barátnőjével él együtt. Az általános iskola után András a Békéscsabai Élelmiszeripari Szakközépiskolában folytatta tanulmányait, ahol átlagos tanulónak bizonyult, de a fociban a megyei másodosztályig vitte, ahol azonban megtorpant a tehetsége. Középiskola után egy helyi élelmiszeráruház csemege osztályán helyezkedett el, mint pultos és fogyóáru-referens. Itt kitűnt szorgalmával, remek kézügyességével, és azzal a képességével, hogy bárkivel megtalálta a közös hangot (legyen az főnök, vagy beosztott). Akkori barátnője, Kővágó Karolina, javaslatára beiratkozott az akkor még Közgazdaságtudományi Egyetem Kistérségi üzleti megbízott szakára levelezőn, de fél év után ott hagyta, mert előléptették műszakvezető-helyettesnek.

Két év kemény munkájával elérte azt ahol most van: az üzletláncon belül ő a kelet-magyarországi beszerzési igazgató. Baránőjével, Gizellával, két éve vannak együtt, ő a vegyiáru-részleg vezetője az egyik üzletben. András hobbija (tavaly óta) a snowboard, kedvenc itala a Johnnie Walker sok jéggel, valamint most szerezte be az X-Akták összes epizódját Blu-Ray lemezen, aminek nagyon örül. Mottója: "Kemény munkával és hittel bármit elérhetsz!

Zsanett, 25 éves, OKJ-okleveles fitneszoktató
Zsanett Sorokpolányban látta meg a napvilágot, szülei az akkori tsz dolgozói voltak. A rendszerváltás után a család egy kis vendéglőt nyitott, ami a mai napig sikeresen működik. Ám Zsanettnak ez nem volt elég, ő többre vágyott. A gimnázium után felvették az Eötvös Lóránd Tudományegyetemre, ahol elvégezte a magyar szakot, egy évig tanított is, de ismét váltani akart.

Még az egyetem alatt beleszeretett a zenés testedzés művészetébe, és a szakdolgozat írása mellett egy OKJ-s fitneszoktatói oklevéllel lett gazdagabb. Ma két sportcentrumban oktat hagyományos és vizifitneszt. Jelenlegi udvarlója Sándor, aki a mostanában felkapott "Shape X" fitneszcenter spinning-oktatója. Zsanett hobbija az olasz konyha, szüleinél is néha frissíti a menüt ötleteivel. Bérlete van a Madách színház előadásaira, kedvenc színésze pedig Hujber Ferenc. Mottója: "Az új ötletek teszik izgalmassá az életet."

Hentessy Arnold  (Mc Killah), 18 éves freestyle-előadóművész
Nemesi származású szülei tehetős húsipari vállalkozása megteremtette az alapot a felhőtlen gyermekkorhoz, ám Arnold a gimnáziumban megtapasztalta, hogy nem mindenki élvezheti a felső-középosztály nyugodt életét. Az ekkor már jelentős mennyiségű nyugati parti hiphopot hallgató Arnold mikrofont ragadott, szobájában berendezett stúdiójában felvette első lemezét, az "Egyenesen a szar közepéből" címűt.

Az "Utca törvénye" című drogos opusz azóta a Youtube-on kétszázezer néző fölött jár, a kommentelők a fiatal Szpájdit már most úgy emlegetik, mint a fiatal Fankadeli. Arnold mottója: "Megmutatta nekem már korán az élet / hidd el nekem, hogy senkitől se féljek."

Müllner Éva, 43 éves válóperes ügyvéd
Éva kitűnőre végezte a gimnáziumot, ezenkívül több ízben is ő volt a gimnáziumi, majd egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke. A Károli Gáspár Jogi Egyetem elvégzése után egyből férjhez ment, majd egy évre rá el is vált - a fiatal Évának logikusnak tűnt, hogy ezután válóperes ügyvédként folytatja pályafutását. A rövid kapcsolatot lezárandó az asztrológiába menekült, majd különféle keleti gyógymódokkal kísérletezett. 2006-ban egy egyhetes Thaiföldi utazás során megismerkedett jelenlegi férjével, aki akkor még nős volt, ám Éva kérésére elvált.

Jelenleg a férfi két gyerekét és közös lányukat együtt nevelik egy budapesthez közeli kisvárosban. Hobbija a Scrabble és a Monopoly, együtt a családdal. Mottója: "Mindig törekedj a tisztánlátásra. Ez a kulcsa mindennek."

Belénessy-Későnffőy Bertold, a Szent László Független Politikai Iskola igazgatója
A Zsigmond Király-, majd a Károly Róbert Főiskolán folytatott tanulmányokat, végül a Bálványosi Szabadegyetemen szerzett diplomával felérő tapasztalatokat. Szülei annak ellenére, hogy felelős pozíciót töltöttek be az előző rendszerben, amiről otthon sem beszélhettek, nem voltak párttagok, legalább is eddig egyetlen perben sem sikerült az ellenkezőjét bizonyítani. Belénessy-Későnffőy kora fiatalkorától érdeklődött a politológia iránt, a balatoni Hekk büfében is, ahol leszedőként dolgozott, mivel felvételijét az egyetemre a csalárdul megállapított pontszámok megakadályozták.

Folyamatosan figyelte a Danubius Rádió német nyelvű tudósításait és követelte a szovjet csapatok távozását, annak ellenére, hogy ez ekkorra már megtörtént. Későnffőy a mérsékelten konzervatív Szittyakürt és a Vérvád című lapok rejtvényrovatánál dolgozott gyakornokként, majd elfordult az újságírástól és őrző-védő vállalkozást nyitott. Ennek csődje után négy évig Brazíliában bujkált, ahol Agatha Christie-regényeket fordított át rovásírásra. Hazatérte után megalapította a Szent László Független Politikai Iskolát, ahol jelenleg kültag.

László  Iván, a Liberális Minimum Intézet tulajdonos-igazgatója
Tel Avivban, New Yorkban és újra Tel Avivban végezte tanulmányait. Annak ellenére, hogy erdélyi szász családból származik, az első transzvesztita rabbiként vétette észre magát a kilencvenes évek végén San Franciscóban. Kiábrándulása után a Mennyei Megvilágosodás gyülekezetében, majd a Fővárosi Önkormányzat mellett tanácsadóként dolgozott, egészen meggazdagodásáig. Ezután számlázási célokból alapította meg a Liberális Minimum Intézetet. Jelenleg szabadságát tölti Arubán, írásait interneten küldi lapunknak.
Rétsághy Péter, a Zöld Nézőpont Alternatíva Szabadfőiskola védnöki tanácsának elnöke, OKJ-s etológus
Rétsághy a zöld mozgalom jelentős hazai képviselője, szülei rózsadombi villájában kezdte el megfigyelni a környezetet, majd az egzotikus szigeteken töltött vakációk alatt tovább bővült érdeklődése. Az ELTE TTK és a Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzése helyett egy bálnamentő csapat csepeli alapszervezetének tagja lett. A várakozással teli időszak okozta frusztrációt az Igazi Megvilágosodás OKJ-s Buddhista Képző tanfolyamon oldotta fel, ahol megtanulta a füstölő túlzott használatát. Jelenleg alapfokú állatgondozó-gyakorlati etológus tanfolyamának negyedik hetében tart. Németül és franciául is sok hibával beszél.
Dr. Kiss Pál, a Tony és Karl Political Advisor Inc. ügyvezetője, a nyolcadik utas szociáldemokrácia teoretikusa
Az MSZMP tilaji alapszervezetében helyezkedett el érettségi után, és a reformkommunisták élharcosaként először követelte, hogy hazánk címerében kisebb legyen a vörös csillag. Az állami tulajdon lebontásában maga is részt vett, magára vállalva négy tsz és egy cukorgyár tulajdonosi terheit, megnyitva az utat ezzel a magángazdaság számára. Az ellenzéki kerekasztalhoz már ő szállította be a szendvicseket és az MSZMP feloszlása előtt kilépett a pártból is. Azóta csak indokolt esetben fogad el pénzt politikai szervezetektől.

A bejegyzés trackback címe:

http://hircsarda.blog.hu/api/trackback/id/tr782684849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

A piros almát indítja az MDF | Hírcsárda · http://hircsarda.hu/elet/3078-a-piros-almat-inditja-az-mdf/ 2010.02.23. 14:33:22

[...] már elindította az „Orbán Viktor tulajdonképpen egy narancs”- klubot a Facebook-on. Szakértőink szerint: Lakatus Endre István, szellemi szabadfoglalkozású, a Hírcsárda.hu főmunkatársa [...]

Kevésbé ismert pártok, 1. rész | Hírcsárda · http://hircsarda.hu/politika/2908-kevesbe-ismert-partok-1-resz/ 2010.03.02. 00:25:15

[...] Szakértőink szerint: Müllner Éva, 43 éves válóperes ügyvéd Alapjában szimpatikus, emberi program. Bár én a családok helyzetének módosítására vonatkozó pontos részleteket hiányolom. De az tetszik, hogy a társadalmi béke nagyon fontos nekik. [...]

Kevésbé ismert pártok, 2. rész | Hírcsárda · http://hircsarda.hu/politika/3816-kevesbe-ismert-partok-2-resz/ 2010.03.19. 09:02:38

[...] kiválasztott rendezvényeken való feltűnéssel és sípolással hallatják majd hangjukat. Szakértőink szerint az évek során, a társadalom elöregedésével a párt komoly sikereket is [...]

Heti programajánló – 2010. április 5-11. | Hírcsárda · http://hircsarda.hu/kultura/zene/5117-heti-programajanlo-2010-aprilis-5-11/ 2010.04.06. 08:02:19

[...] programajánlóval is kedveskedünk a HírCsárda olvasóinak. Ebben a minden fronton bevethető szakértői stábunk tagjai lesznek majd segítségünkre. A húsvét utáni hétre pedig ki más ajánlhatna bármit is, mint [...]

Választás 2010 live a Hírcsárdán! | Hírcsárda · http://hircsarda.hu/1-politika/5388-valasztas-2010-live-a-hircsardan/ 2010.04.12. 00:37:51

[...] nálunk a választásokat! Komcsizás, fasisztázás, rengeteg feles szilva, Pista bá és a teljes szakértői stáb. Az ország legütősebb hírcsapata, egy helyen, élőben. Ráadásként már az országos média [...]

Fufu 2010.04.13. 04:55:50

szeretnék granulálni! ez az oldal űberfantasztisse! :D:D

IQnuku 2010.04.13. 20:33:15

A hét legvidámabb pillanatain vagyok túl!!!! Köszi

Heti programajánló – 2010. április 12-18. | Hírcsárda · http://hircsarda.hu/hircsarda/5713-heti-programajanlo-%e2%80%93-2010-aprilis-12-18/ 2010.04.14. 16:02:24

[...] kiegyenlítsük a számlát, heti programajánlónkat frissen talált betonkoszorús költőnk, Rétsághy Péter versbe szedett ajánlóját tolmácsoljuk [...]

Fejbaleset érte Horváth Évit | Hírcsárda · http://hircsarda.hu/2-bulvar/6318-fejbaleset-erte-horvath-evit/ 2010.04.27. 08:02:06

[...] szakértőnk, Lakatus Endre István, az egész ügyhöz csak annyit fűzött: „szúrnám”. Címkék: baleset, Horváth [...]

A megkérdezettek 36%-a visszacsatolná Trianont | Hírcsárda · http://hircsarda.hu/1-politika/3-hataron/7505-a-megkerdezettek-36-szazaleka-visszacsatolna-trianont/ 2010.05.24. 10:01:56

[...] felmérést arról, hogy a választókorú magyar népesség miként vélekedik Trianonról. Dr. Kiss Pál, a Tony és Karl Political Advisor Inc. ügyvezetője, a nyolcadik utas szociáldemokrácia [...]

Ez a trükk! A házi pálinkafőzéssel az állami kokatermesztést lepleznék | Hírcsárda · http://hircsarda.hu/1-politika/velemeny/8188-ez-a-trukk-a-hazi-palinkafozessel-az-allami-kokatermesztest-lepleznek/ 2010.06.09. 08:01:56

[...] bőnyállal, he, hogy a trianoni határokig zengene az elégedett sikolya” – áll szakértőnk, Pista bá’, Orbán Viktor 29 pontjáról – konkrétan – összehányt értékelésében, amiben a [...]

Mindenki igyon sokat! – szólít fel az ÁNTSZ | Hírcsárda · http://hircsarda.hu/7-elet/8265-mindenki-igyon-sokat-%e2%80%93-szolit-fel-az-antsz/ 2010.06.11. 11:25:25

[...] HírCsárda állandó szakértője, Lakatus Endre István könnyes szemmel értékelte Falus Ferenc bejelentését: „A teliberakott, felravatalozott [...]

MilneKukac, a potenciális hirdető · http://www.mkkp.hu 2010.07.24. 10:48:09

Jó, jó; van Impresszum, van NEN, stáb és még GYIK is, de hol a médiaajánlat?

Rostás Árpád · http://www.rostasmuvesz.hu 2010.09.03. 22:10:47

Un artesano consagrado Ebanista húngaro construye el trono para Benedicto XVI Es descendiente de gitanos, se crío en un orfanato, aprendió su oficio a los saltos y hoy es demandado en toda Europa. Arpad Rostas asegura que en un sueño tuvo la visión de la silla que construye para el Papa. Espera entregársela el 22 de diciembre. Eszter Balazs Agencia AFP Arpad Rostas, un ebanista y escultor de la ciudad húngara de Marcali, tuvo hace unos meses, en un sueño, la visión de un trono para el Papa Benedicto XVI, de roble macizo y de 2,5 m de altura, dorado con oro fino, decorado con angelotes y con un poema incrustado. “Una noche tuve el sueño de tres tronos iluminados con una luz intensa. Al amanecer bosquejé los croquis en papel y envié una carta al Vaticano, pues sabía que me habían llamado para realizar un trono para el Papa”, explicó a la AFP este ebanista de 47 años. La aventura será consagrada con una ceremonia oficial el 22 de diciembre cuando entregue el trono en el Vaticano. “Grabaré en un lugar secreto Que el Señor proteja a Benedicto XVI, así como el poema”, precisó subrayando que escogió un roble de 200 años para su proyecto. La lista de pedidos y realizaciones de este hombre delgado contiene contratos que van más allá de su pequeña ciudad a 200 km al suroeste de Budapest. Lo solicitan de Francia, Alemania, Austria, Gran Bretaña y Holanda. Arpad Rostas, a diferencia de sus competidores, no rechaza las renovaciones de objetos a veces muy deteriorados. Participó, entre otros proyectos, en la reparación del parqué de la Sala de los Espejos y en una mesa de Luis XIV en el Castillo de Versailles, del artesonado del Museo del Louvre, sin olvidar los castillos del departamento francés de Calvados, en Baja Normandía (norte). Este ebanista, orgulloso de tener éxito allí donde otros fracasaron, dio vida nuevamente al pórtico de la embajada de Hungría en Viena y a los muebles del Castillo de Neuschwanstein, en Baviera (sureste de Alemania). “Los franceses y los austríacos quieren preservar hasta el clavo más pequeño en los objetos antiguos, mientras que para los alemanes tiene que ser ante todo funcional”, confía. En su país, Hungría, le exigen “certificados y diplomas” que no tiene, lo que le impide trabajar con su nombre. A pesar de las cartas de referencia como los trabajos de reparación del espléndido edificio neogótico del Parlamento húngaro, de la sinagoga más grande de Budapest y de la embajada de Suecia, el ebanista y escultor no tiene un diploma profesional. Sus padres, gitanos, lo abandonaron luego de su nacimiento en un hospital. Creció en un orfanato y no tuvo la suerte de continuar los estudios que soñaba seguir para “convertirse en el mejor restaurador del mundo” Este autodidacta aprendió su arte en los museos y en las bibliotecas. Su técnica de restauración de cómodas, camas y otros muebles comienza con una meticulosa limpieza seguida por la extracción de las partes podridas y la insersión de partes de madera especialmente escogidas y tratadas en un baño con materias orgánicas. Arpad utiliza tanto los jugos de frutas y verduras (papas, ajo, bayas) como “los excrementos de caballo e incluso la orina humana” antes de hervir la madera en aceites esenciales, explicó recordando que no sólo Leonardo Da Vinci sino también los egipcios recurrían a sustancias inesperadas. “Mis armarios restaurados no huelen mal, ni a viejo, ni a moho”, se jactó. Destacó que entre los desafíos aceptados, algunos resultaron ser muy delicados. Entre ellos citó la restauración de una escalera de caracol de 1880 en un palacio de Marcali cuyos escalones cambian de color con la luz del día. Pero toda su estructura reposaba en un único clavo invisible. “Me quedé una noche meditando antes de tener la visión de ese clavo”, explicó. Ebanista húngaro construye el trono para Benedicto XVI Arpad Rostas junto a una de sus obras de la que está muy orgulloso. La baranda de la escalera del palacio que ocupa la administración del hospital de Marcali, su ciudad natal. Foto: Agencia AFP 2.jpg Nágocson épülhet Somogy első katedrálisa 2010-06-01 12:39:26 Lélegzetelállító elképzeléssel állt elő Rostás Árpád vándorasztalos. Polgári összefogással, Nágocs területén egy gótikus templomot építtetne, amely munkát adna a helybéli munkanélkülieknek és fiataloknak. rekonstrukció Az országház faburkolata, a versailles-i kastély parkettája, konzol asztala és tükre, a Louvre ablaka, csak néhány, abból az ezer munkából, ami Rostás Árpád nevéhez fűződik. A somogyi asztalos több mint 200 kastélyban restaurált. A Kapospontban tavaly májusban beszámoltunk, hogyan dolgzik a mester. Jelenleg Sissi hercegnő egyik bútorán munkálkodik, emellett egy álom megvalósítását tervezi. A vatikán, a Szent István bazilika és a Pannonhalmi apátság után Somogy megyének is lesz turisztikai látnivalója. A világszerte ismert Rostás Árpád vándorasztalos, restaurátor egyből tudta, hogy Nágocs lesz a helye annak a gótikus templomnak, amit annak idején megálmodott. A szakember elmondta, hogy ezzel a művel szeretné meghálálni a településnek azt a gondoskodást, amit fiatal korában kapott. Rostás Árpád hozzátette:a fából, és kőből épülő katedrális tervezési folyamatban van, az alapkőletételt szeptemberre tervezik. A külföldi, és hazai támogatók már több tízmillió forintot gyűjtöttek össze a megvalósításra, de ennek még a sokszorosára lenne szükség. Az asztalosmester az építés folyamatba be szeretné vonni a szakmunkásnak tanuló diákokat, úgy, hogy nyaranta lehetősget biztosítana nekik a munkára, és a nehéz helyzetbe került embereket is. A több mint 4000 négyzetméteren fekvő területen a tervek szerint egy kastély is épülne. A vándorasztalos legmerészebb elképzelése, hogy a letisztult formát képviselő templom ablakain beszűrődő fény olyan hatást keltsen a bentlévőkre, mintha Jézus mennybe menetele lenne látható. Ez a beruházás valószínűleg fellendítené a térség idegenforgalmát. Trónust készít XVI. Benedek pápának a nágocsi restaurátor 2010. június 5. 13:23 , Legutóbb frissítve: 2010. június 5. 14:19 Balassa Tamás Négyévesen, nágocsi állami gondozottként egy fakorpusz látványa terelte a vallásosság és az asztalosság irányába. Az évszázados bútorok restaurátora most templomépítéssel köszönné meg a szülőföld támogatását. Mik ezek? Mik ezek? X A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - iWiW, Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel. "Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.) "Megosztás az iWiW-en" gomb. Ezzel a gombbal a legnépszerűbb magyar közösségi oldalon, az iWiW-en tudsz tartalmat megosztani. A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted. "Rostás Árpád vagyok, műbútorasztalos művész", így fogalmaz honlapján, ahol kifogástalan eleganciával mosolyog a biztató jövőbe. Hetykén, csípőre tett kézzel. Semmi kusza magyarázkodhatnék, semmi "elnézést, hogy cigány vagyok" érzés nincs a megjelenésében. Vándorasztalosnak, dolgos cigányembernek tudja magát, miért is exkuzálná magát bármi miatt. Személyisége a büszkeség és a szerénység, a gazdaság és a szegénység különös elegye. A kalandos életű restaurátor életének kettősségét fokozza, amint betekintünk a kaposvári fafeldolgozó telephely egyik lelakott kutricájába, ahol több száz éves patinás bútorok egymás hegyén-hátán várnak megújulásra, és ahol alkalmasint a művész is álomra hajtja fejét hatalmas művészeti albumok között. Nincs is időnk az osztályon aluli kvártély minőségén megütközni, máris elmagyarázza: éjnek évadján gyakorta elkapja az ihlet, és akkor nekiül, rajzol, dolgozik. Pápai trónuson, Sissi-szekrényen dolgozik, és közben haza gondol Pápai trónuson, Sissi-szekrényen dolgozik, és közben haza gondol A munka a mindene. Gyermekkorában kezdődött e kaland, halljuk a lendületes beszédű mester történetét, aki bútorról bútorra haladva merülne el egy-egy új fejezetben. Nehéz szövegösszefüggésben tartani, de a kusza részletek, akár a II. Rákóczi Ferenc örökéből származó tölgyszekrény vagy Sissi hercegnő udvaron időző bútorának dióajtaja, összeállnak. Bár ez laikus szemmel kétséges. - Egy perc, és bármelyiket összerakom! - lép el egyik, majd másik alkotóelemért, hogy eloszlassa kételyünket, amit a talpalatnyi raktárok összefüggéstelennek látszó rendszere miatt fejezünk ki. Műhely, félig az ég alatt Műhely, félig az ég alatt Négyéves volt, amikor gyermekotthonba került. Ma már a szüleinek is hálás ezért. Tanárainak, mestereinek nem különben, mindannyiuknak szerepe van abban, hogy kitanulta az asztalosságot. Később a restaurátori tudományokat autodidakta módon sajátította el. A nágocsi oktató-nevelő időket gótikus templom építésével hálálná meg embernek, Úrnak. Ökumenikussal, elvégre egy az Isten. A Megbékélés templomában Magyarország történetét faragná meg a mester, és a kivándorolt magyarság világtalálkozóját is szeretné megszervezni. A templom tervezése, s az építéshez az anyagiak előállítása folyamatban van. Az elképzelések Mújdricza Péter, a magyarföldi templom tervezőjének asztaláról származnak. Rostás Árpád az építkezéssel a somogyi romák munkahelyteremtésének fontosságát is hangsúlyozza, s a szakképzésük lehetőségét is erősítené. - Nézze csak - mutat egy akvarellszerű nagyméretű képet -, ez egy pápai trónus lesz. Kétszáz éves szlavón tölgyből készítettem, most mennek a kárpitosmunkák. Hazánk címerét is szeretném rátenni. Már felvettem a kapcsolatot az egyházzal, a Vatikánban szeretném átadni XVI. Benedeknek. A kisember gigantikus, elrugaszkodottságukban is szép terveinek ismertetése közben még mindig úton vagyunk a műhelyek között. Rostás Árpád a fotózáshoz magára ölti vegyszermarta munkáskötényét, igyekszik a középütt éktelenkedő lukat eltüntetve megkötni a pertlit, de lebeszéljük a kimódolt gesztusról. Nincs miért szabadkoznia, a vegyszer az bizony mar. És restaurátori tevékenységének elmaradhatatlan kelléke. Az adott fához sékelt speciális keveréket összeállítva varázslatra képes, pillanatok alatt száz éveket fiatalodik a fa. A hulladéknak látszó Sissi-szekrény egyik intarziás tükörbetétjén mutatja a csodát, amint a görcsbe vetemedett anyag ismét síkban, megtisztulva vár az összeállításra. Egy kilencvenkét éves asszonynak a gyermekkorát jelenti az 1823-ból származó cseresznye-dió írószekreter, amit hagyatékának részeként újít föl. - Ezekkel a régi bútorokkal visszaadom az emberek emlékeit - magyarázza lelkesen Rostás Árpád. Az évszámokat, fejti ki egy 1869-es bécsi barokk szék mellett, az asztalostechnikákból, a mesterek keze nyomából tudja. Velük, hozzájuk beszélgetve találja meg a felújítás fortélyait. Lassan olyanná válik, mint a reneszánsz nagyjai. Ötszáz év, és minden kiderül. A fiát mindenesetre Michelangelónak nevezte el. Munkadarab Munkadarab Lépcsőfokok Rostás Árpád antik bútorokat, műtárgyakat, templomok-, kastélyok berendezéseit, külső- és belső díszítő elemeit készíti. Bejárta Európát, restaurálta a Napkirály egyik versailles-i kastélyának parkettáját és konzolasztalát, de munkái közt találjuk a Dohány utcai zsinagóga vagy az Országház faanyag-rekonstrukcióit. "Reneszánsz ember", igazi humanista, aki nem felejti, honnan jött. Így fogalmaz róla a Magyar Építőművészek Szövetségének honlapja budapesti előadásának beharangozójában. A díszvendég Gyarmathy Lívia Kossuth- és Európa-díjas filmrendező volt, akinek levetítették Lépcső című 1995-ös dokumentumfilmjét, ami az akkori szemle legjobb rendezésének díját kapta. Bocsánatkérés a magyar néptől (Részlet Rostás Árpád írásából) "Elborzaszt, amit tesznek egyes csoportok a kisebbségiek megalázásában, de éppen így elborzaszt, amit a cigányság lelketlen kisebbsége művelt a többségiekkel... A származásomat nem akarom letagadni, de azt akarom, hogy az emberi magatartásom és a munkáim után ítéljenek meg!... Igazságtalan és erkölcstelen, hogy amíg a becsületesen dolgozó emberek csak havi 60-80 ezret keresnek, addig a segélyből élők többet kapnak. Kérdem, miért mennének el dolgozni a cigányok, ha munka nélkül több pénzhez juthatnak, mint akik dolgoznak? Megkockáztatom, hogy nem az az igazi bűnös, aki bedől és munka nélkül felveszi a szégyentelen segélyeket, hanem aki olyan körülményeket hozott létre, hogy a bűnözés lehetőségét megteremtette!"

Nevem kotelezo · http://lofaszasegged.be/kedves/orban-viktor 2010.09.07. 07:21:08

Der Teufel soll das alles buserieren! (c) Hasek via Svejk

„Egy ilyen seggnek minek ekkora feneket keríteni” | Hírcsárda · http://hircsarda.hu/3-gazdasag/11478-egy-ilyen-seggnek-minek-ekkora-feneket-keriteni-pistaba-orban-elso-szaz-napjarol/ 2010.09.08. 12:01:26

[...] Hírcsárda felkérésére Lakatus Endre István elkészítette az Orbán-kormány első 100 napjának értékelését. Jeleznénk, hogy Pista bá [...]

Tojáslikőr 2012.02.15. 18:34:10

Hír ötlet:
A kataszrófaturizmusturizmus mintájára az utazási irodák diktatúraturizmus utakat szerveznek Magyarországra...

abcdrajtamkezdé 2013.02.05. 11:30:45

nem hiszem, mik vannak itt a lap alján három éve!

kispufi 2013.06.07. 08:46:44

mérsékelten konzervatív Szittyakürt:-)))))))

vantaan 2013.06.07. 09:58:19

Bűz van! Szagértő az bezzeg nincs!
Na ezért van itt ez az ország! Tele szakértővel de hogy valaki meg tudná mondani miért olyan áporodott itt a levegő olyan bezzeg nincs! Szagértő kormányt!
Trafik, trafik hátán meg a szája és a hónalja is bűzlik ... pedig még a csizmát le sem vetette!

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu