Pista bá válaszol: A szlovák-magyar kapcsolatok
2009. szeptember 26. írta: SobriJózsef Rovat: politika vélemény

Pista bá válaszol: A szlovák-magyar kapcsolatok

pista300Lassan egy évszázada került el tőlünk többek között a Felvidék, de az indulatok azóta sem csillapodnak. Idén a nyelvtörvénnyel rukkoltak elő északi szomszédaink, és egyelőre nem látszik a kiút. Az Uniót szemlátomást nem zavarja, minket nagyon, a szlovákok pedig nem értik, hogy pontosan mi is a bajunk. Ezért is jó, hogy van nekünk egy Pista bá, aki tiszta vizet önt. De nem a saját a poharába. Szlovák-magyar helyzet 2009 - Szájbavágó.

(Pista bá éppen azt mutatja, hogy amíg Sólyom László kétszer is átmehetett volna a hídon, addig a szlovákok csak egyszer.)

Ön szerint se kellett volna Sólyom Lászlónak pont a 41 évvel ezelőtti magyar megszállás napján Szlovákiába mennie?

Ehh, fiacskám, hol volt ott megszállás? Az hogy átment pár tank bohóckodni? Hát még csak közéjük se lőttek, mert mind magyarok laknak ott! Ez olyan, mint amikor átmentem biciklivel mert itthon elfogyott a feles keserű. Mondtam is mindenkinek, hogy a ráckurvaanyád, de mind magyarul válaszolt, így meg nem volt poén. Beljebb meg úgysincs semmi, csak hegyek, érted.

Hogyan lehetne változtatni a nyelvtörvényen, hogy az mindkét félnek megfeleljen?

Hát először is tanuljanak meg magyarul! Láttam a tévében a Ficót, hogy ott vernyog, hát én nem beszélek oroszul, érted pöcsömöccse? Nem értem, hogy akarnak békésen együttélni, meg ezek a szar dumák, ha nem tanulnak meg emberi nyelven beszélni.

Mi a véleménye a magyar diplomácia hatékonyságáról?

Szartenger. Én nem tűrtem volna, hogy a hídon nem mehetek át. Nekifeszül az ember a távolsági ikarusszal, aztán ugassanak csak a szlovákok, ha akarnak. Meg mi az, hogy nem kívánatos személy, hát mi a szar ez, a Playboy, vagy mi? A szikkadt testével perszehogy nem kívánatos a Sólyomlaci, küldtük volna a Dundikát, érted, abba van anyag.

Meséljen nekünk a szlovák konyháról!

Na ez most hogy jön ide? Borovicska, vagy mi, aszt annyi. Egyszer ittam, ki is hánytam tőle a sztrapacskát, meg szangottam összevissza, de az azért volt jó, mert abba meg nincs répa. De nyúlnak azok mindent, még az Arany Fácánt se annak hívják, pedig az van benne! Katyvasz az egész, régebbóta nem áll fel, mint amennyi éves az ország. Majd ha egy jó pörköltet csinálnak, akkor hívjatok fel.

Mit vár az esetleges újabb szlovák-magyar csúcstól?

Tonnányi lengő cickót, egyébként meg leszarom. Szilva meg barack, az legyen, biciklimet meg hova raktam le nemtudod-e.

A bejegyzés trackback címe:

http://hircsarda.blog.hu/api/trackback/id/tr182680752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Vasárnapi húsleves (törölt) 2012.12.26. 21:44:53

Szomorú, hogy az első Pista bás interjúhoz még nem születtek kommentek. Érződik azért a stílus kiforratlansága, hiszen kevés benne az ivásról szóló rész.

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu